flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Недригайлівський районний суд Сумської області візьме участь у проведенні опитування учасників судових проваджень

06 березня 2019, 13:55

В рамках реалізації проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях» на базі Недригайлівського районного суду Сумської області була проведена робоча зустріч з представниками ГО «Північна правозахисна група». Мета зустрічі - проведення на Сумщині проекту, який триватиме з лютого по липень 2019 року та обговорення змісту анкети опитування КГЗ.
Як було відзначено під час зустрічі, мета проекту - це покращення доступу громадян до суду, а також підвищення ефективності продуктивності та якості роботи судових установ. Під час опитування об’єктом виступають усі учасники судових проваджень безпосередньо під час проведення в суді даного дослідження. При цьому, завдання опитування за методом КГЗ:
- отримати загальне уявлення про якість роботи суду;
- виявити рівень задоволеності громадян умовами перебування в суді;
- оцінити повноту, ясність та доступність інформації для відвідувачів суду;
- оцінити дотримання термінів (своєчасність) судового розгляду;
- визначити, як громадяни сприймають якість роботи суддів та працівників апарату суду;
- визначити, як громадяни, котрі вже отримали судові рішення в своїх справах, сприймають мотивованість та зрозумілість судових рішень.

Проект «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях» реалізує Чернігівський громадський комітет захисту прав людини у партнерстві з громадською організацією «Північна правозахисна група» (м. Суми) за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».