flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Члени РСУ розглянули питання щодо належної організації роботи слідчих суддів, затвердили технічний опис мантії судді Верховного Суду та інші питання

02 липня 2018, 10:25

02 липня 2018 року відбулося засідання Ради суддів України, яке розпочалося з проведення Установчого засідання Постійно діючих робочих груп Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування в областях. У режимі відеоконференцзв'язку за перебігом засідання спостерігали 293 члени робочих груп. Саме стільки суддів увійшли до складу постійно-діючих робочих груп Ради суддів України в областях з питань Розвитку суддівського самоврядування. Серед них і суддя-спікер Недригалівського районного суду Яковенко Н.М

До учасників засідання з вітанням звернулась Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та відповіла на ряд питаннь, що турбують суддівську спільноту. У засіданні Ради суддів України також взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Члени РСУ розглянули питання щодо належної організації роботи слідчих суддів, затвердили технічний опис мантії судді Верховного Суду, розглянули питання заохочень та інші питання.

Рада суддів України рекомендувала суддям застосовувати чергування суддів та працівників апарату суду у неробочі дні, керуючись тим, що кількість суддів та працівників апарату суду під час чергування визначаються зборами суддів. Відповідно до рішення зборів суддів чергувати може і один слідчий суддя, що не слід розглядати як втручання у процес розподілу матеріалів кримінального провадження.