flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

22 червня 2018 року в м. Суми за підтримки координатора проектів ОБСЄ в Україні було проведено семінар для суддів місцевих судів на тему: «Суди загальної юрисдикції як інструмент захисту конституційних прав»

22 червня 2018, 10:17

22 червня 2018 року в м. Суми за підтримки координатора проектів ОБСЄ в Україні було проведено семінар для суддів місцевих судів на тему: «Суди загальної юрисдикції як інструмент захисту конституційних прав», в якому брала участь суддя спікер Недригайлівського районного суду Яковенко Н.М.
На семінарі за участі Гуменюка В.І. (к.ю.н., в.о. голови Верховного Суду України, залужений юрист України), Пошви Б.М. (суддя Верховного Суду України, заслужений юрист України), Водяннікова О.Ю., (к.ю.н., національний радник з юридичних питань, керівник відділу верховенства права Координатора проектів ОБСЄ в Україні), Савчина М.В., (д.ю.н., професор, директор Науково-дослідного інституту порівняльного публічного права та міжнародного права Ужгородського національного університету), Кухтюка Д.В. (к.ю.н., адвокат, доцент кафедри нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури юридичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка, керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Мельник, Кухтюк і Партнери») розглядалися питання триваючої конституційної реформи, запровадження в України інституту конституційної скарги та його використання в контексті судочинства в судах загальної юрисдикції, налагодження професійного діалогу між практикуючими правниками та суддівським корпусом.