flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Недригайлівського районного суду Яковенко Н.М. прийняла участь у навчанні-тренінгу для суддів місцевих загальних судів на тему "Суд і медіація: можливості та перспективи»

21 травня 2018, 15:06

18 травня 2018 року в Харківським регіональним  відділенням  Національної школи суддів України було проведено навчання-тренінг для суддів місцевих загальних судів на тему "Суд і медіація: можливості та перспективи», організованого у співпраці з громадською спілкою «Українська академія медіації».

Заняття проводили досвідчені тренери :  Швецова Лариса Анатоліївна –  суддя, член Вищої ради правосуддя, медіатор, Овсієнко Андрій Анатолійович – суддя, член Вищої ради правосуддя, медіатор.

Під час проведення навчання були розглянуті такі  питання:
- загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України;
- презентація суддею медіації учасникам судового процесу та мотивування їх до участі у медіації;
- істотні відмінності медіації від процедури врегулювання спору за участю судді;
- критерії, які можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіацій;
- знання та навички медіатора в діяльності професійного судді.

Також проведено цікавий тренінг щодо  здійснення учасниками навчання  процедури медіації  в конфліктних ситуаціях, які  були змодельовані тренерами.

По  завершенню навчання відбулася  дискусія про переваги та складнощі впровадження медіації та інших примирних процедур в Україні.

Від Недригайлівського районного суду  у навчанні приймала участь Яковенко Н.М.