flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя розглянула питання щодо внесення Президентові України подання про призначення та відрядження суддів

28 грудня 2017, 13:33

Вища рада правосуддя під час засідання 28 грудня 2017 року розглянула питання щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів.

За результатами розгляду зазначеного питання Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення Мандичева Дениса Вадимовича на посаду судді господарського суду міста Києва.

Також Рада розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові України про відрядження судді до суду, в якому виявлено надмірне навантаження. Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про відрядження судді Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області Кухарської Наталії Анатоліївни до Голосіївського районного суду міста Києва строком на 6 місяців для здійснення правосуддя.

Зазначимо, що Порядок відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення) затверджено Вищою радою правосуддя 24 січня 2017 року. Загалом до Вищої ради правосуддя з Вищої кваліфікаційної комісії суддів України надійшло 83 матеріали про відрядження судді як тимчасове переведення до іншого суду того самого рівня й спеціалізації для здійснення правосуддя.

Вищою радою правосуддя на сьогодні розглянуто 73 матеріали, за 71 прийнято рішення внести подання Президентові України про відрядження судді, за 1 – відмовлено у внесенні подання Президентові України про відрядження судді та 1 матеріал залишено без розгляду.

Прес-центр судової влади України