flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Недригайлівському районному суду надійшов звіт за результатами опитування учасників судових проваджень за підтримки американського народу, наданої через Агенство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми "Нове правосуддя"

12 серпня 2019, 16:03

Отримані в ході опитування дані свідчать про загалом позитивну оцінку відвідувачами якості роботи Недригайлівського районного суду Сумської області: більшість респондентів (84.62%) високо та добре оцінили якість роботи суду, посередня оцінка є від 1 особи, негативних оцінок немає, 12.82% відвідувачів відмовився відповідати на це питання.
За 5-бальною шкалою середня оцінка суду всіма респондентами становить 4,59.
Як свідчить аналіз окремих вимірів якості роботи суду найбільш високо відвідувачі суду оцінили сприйняття роботи судді (середній бал оцінювання склав 4,90), повноту та ясність інформації (середній бал оцінювання склав 4,85), найбільш критично була оцінена якість роботи суду в частині доступності суду, зокрема, це стосувалося обізнаності щодо можливостей людей з інвалідністю безперешкодно потрапляти в приміщення, адже пандус встановлений, але будівля суду не має ліфту (середній бал оцінювання склав 4,30) та сприйняття роботи працівників суду (середній бал оцінювання склав 4,61).
Середній інтегральний показник за вимірами якості становить 4,69.
Під час обробки інформації, яка була отримана від відвідувачів Недригайлівського районного суду Сумської області, серед відповідей на питання, які конкретні зміни, необхідні для покращення роботи цього суду сьогодні, було отримано лише одне зауваження від відвідувача, яке стосувалося незадоволеністю відсутністю можливості ознайомлення з документами справи (такими як, наприклад, клопотання, на сайті суду). Інших конкретних зауважень та рекомендацій опитувані не залишили.
Що стосується роботи системи «Електронний суд», більшість респондентів - 58.97% - зазначили, що не знають про початок функціонування цієї системи. При цьому серед опитуваних не було осіб, які особисто нею користувалися. Ще 12,89% (5 осіб) не відповіли на це питання, але одна особа виставила оцінку системі. Враховуючі такі показники, середній бал оцінювання роботи системи «Електронний суд» відвідувачами склав 2,00.
Наступні рекомендації були складені після аналізу одержаної в ході опитування інформації разом з представниками суду, з метою покращення функціонування Недригайлівського районного суду Сумської області:
- переглянути та актуалізувати зразки документів, розміщених на інформаційних стендах суду;
- оновити інформацію щодо особливостей та варіантів доступу людей з інвалідністю до будівлі суду на сайті суду та на інформаційних стендах;
- провести навчання для працівників суду щодо особливостей спілкування та варіантів доступу людей з інвалідністю до будівлі суду;
- за можливістю покращити освітлюваність приміщення суду, зокрема, зони з інформаційними стендами;
- звернути увагу суддівського корпусу на оцінку відвідувачів щодо дотримання термінів судового розгляду;
- активніше поширювати інформацію про роботу системи «Електронний суд» серед відвідувачів суду;
- звернутися до ТУ ДСА України в Сумській області з пропозицією відкриття «гарячої лінії» мобільного зв’язку.