flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проходження виробничої практики у Недригайлівському районному суді Сумської області

18 червня 2019, 15:01

Правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини. Недригайлівський районний суд не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням.
Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.
Саме тому Недригайлівський районний суд на постійній основі співпрацює з усіма вищими навчальними закладами, що готують спеціалістів в галузі права. Як результат - протягом року в суді проходять практику студенти, які обрали професію юриста та закріплюють теоретичні знання практичними навиками.
І на сьогодні студенти кількох навчальних закладів України у Недригайлівському районному суді проходять ознайомчу та навчальну практику. Зокрема, студентки Національного юридичного університету України імені Ярослава Мудрого та Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «Право».
Під час проходження практики, студенти під керівництвом досвідчених фахівців набули практичного досвіду роботи у суді, ознайомилися з організаційною структурою суду та набули навичок роботи працівника апарату суду.
Дана практика надає майбутнім юристам, брати участь в організації судового засідання та спілкуванні з учасниками судового процесу.
Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.
Недригайлівський районний суд і надалі планує проводити подібні заходи та співпрацювати з майбутніми спеціалістами в галузі права з метою практичного засвоєння ними матеріалу, отриманого під час вивчення правових дисциплін.