flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

При Вищій раді правосуддя утворено Прес-центр судової влади України

08 серпня 2017, 17:06

Як доповів під час засідання Голова Вищої ради правосуддя І.Бенедисюк, відповідно до статті 3 Закону України «Про інформацію» забезпечення доступу кожного до інформації є одним із основних напрямів державної інформаційної політики. Вища рада правосуддя відповідно до своїх повноважень вживає заходів щодо забезпечення авторитету правосуддя та незалежності суддів. 1 серпня 2017 року Комунікаційним комітетом системи правосуддя, створеним відповідно до Меморандуму про взаємодію та співпрацю представників системи правосуддя від 10 лютого 2017 року, ухвалено додаток 4 до Меморандуму «Про створення Прес-центру судової влади України при Вищій раді правосуддя та затвердження Положення про Прес-центр судової влади України». На виконання вказаного рішення Рада суддів України 1 серпня 2017 року визнала такими, що втратили чинність, рішення від 8 серпня 2014 року № 9, від 5 вересня 2014 року № 21 та від 5 червня 2015 року № 61 щодо створення і діяльності Прес-центру судової влади при Раді суддів України.

«З метою налагодження належних відносин судової влади та суспільства, забезпечення авторитету правосуддя, зростання рівня довіри до судової влади, гарантування права громадян на інформацію, широкого та системного висвітлення діяльності судової системи в засобах масової інформації пропонуюутворити при Вищій раді правосуддя Прес-центр судової влади України та затвердити Положення про Прес-центр судової влади України», – зауважив І.Бенедисюк.

За результатами розгляду цього питання ВРП прийняла рішення про утворення при Вищій раді правосуддя Прес-центру судової влади України та затвердила Положення про Прес-центр судової влади України, яким визначено порядок його утворення, основні завдання, функції,  організацію роботи та систему взаємодії.

Відповідно до документа, реалізація завдань та функцій Прес-центру судової влади України покладено на управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя.

Основними завданнями Прес-центру визначено  оприлюднення публічної інформації про діяльність судової системи і здійснення зовнішньої та внутрішньої комунікації із судовими органами та установами системи правосуддя, Комунікаційним комітетом системи правосуддя, регіональними центрами судової комунікації з метою забезпечення їх зв’язків із засобами масової інформації і громадськістю в Україні та за кордоном.

http://www.vru.gov.ua/news/2584