flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вебплатформа "Модельні суди: Майданчик добрих практик" стала частиною вебпорталу Судова влада України

21 червня 2023, 14:39

ДСА України повідомляє, що на вебпорталі судової влади України функціонує публічна вебплатформа "Модельні суди: Майданчик добрих практик" (https://mc.court.gov.ua/mc/). Вказана публічна вебплатформа вміщує напрацювання міжнародних проєктів, що працюють в Україні для вдосконалення системи організації роботи судів та покращення надання судових послуг. Також  вебплатформа "Модельні суди: Майданчик добрих практик" демонструє кращі практики українських судів з питань судового адміністрування.

Відтепер  суди, які впроваджують модельні рішення та кращі практики мають кращий доступ до практичних напрацювань. Публічну платформу розроблено в рамках реалізації ініціативи "Модельні суди" Проєктом ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ" спільно з Державною судовою адміністрацію України та Громадською організацією "Всеукраїнська асоціація працівників судів".

ДСА України спільно з Проєктом ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ" та "Модельним судами" продовжує активно працювати над вдосконаленням системи організації роботи судів, що передбачає покращення надання судових послуг, підвищення якості роботи із вразливими групами населення, які звертаються до суду, підвищення безпеки суддів, працівників апарату та відвідувачів суду, покращення комунікації судів з суспільством, а також пілотування інших сучасних управлінських ініціатив.

Запрошуємо суди ділитися своїм практичним досвідом з колегами у впроваджені цікавих рішень з судового адміністрування, котрі можуть стати взірцем для інших судів.

З вимогами до публікацій можна ознайомитись в розділі "Як підготувати публікації для Платформи “Модельні суди: Майданчик добрих практик" за посиланням:  https://mc.court.gov.ua/mc/about_platform/need_to_repost/

Довідково:

Проєкт ЄС "ПРАВО-JUSTICE", який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, спрямований на консолідацію загальноєвропейських реформ у сфері юстиції. В межах Проєкту ЄС "ПРАВО-JUSTICE" з 2018 року реалізовується Ініціатива "Модельні суди", що має на меті підвищення ефективності правосуддя, якості обслуговування клієнтів, покращення комунікації, підвищення безпеки та підтримку вразливих людей в українських судах.

Платформа “Модельні суди: Майданчик добрих практик”- інформаційний та навчальний ресурс для всіх судів, враховуючи їх потреби  в умовах воєнного стану та післявоєнної відбудови. Веб-ресурс об’єднує напрацювання міжнародних проєктів, які були розроблені, щоб забезпечити більшу орієнтованість на користувачів послуг під час здійснення правосуддя в Україні.

Платформа надасть можливість судам поділитися кращими практиками судового управління та імплементовані модельні рішення в різних сферах судового адміністрування: клієнтоорієнтованість суду; судове адміністрування; безпека суду ; робота з вразливими категоріями відвідувачів суду; комунікація; управління кадрами

Інструмент допоможе розвивати спільноту судів, які вже успішно впроваджують модельні рішення та кращі практики, а також сформувати спільноту професіоналів, зацікавлених в ефективному розвиткові судового адміністрування, впровадженні клієнтоорієнтованого суду, якісного відновлення після втрат, завданих війною, обміну практичним досвідом та новими ідеями.