flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За побиття колишньої дружини 5 років позбавлення волі

31 січня 2022, 09:55

До 5 років позбавлення волі за вчинення злочину за ч. 1 ст. 121 КК України 25 січня 2022 року Недригайлівським районним судом  засуджено 44-річного чоловіка, який заподіяв своїй колишній дружині тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння.

Як встановлено судом, чоловік і жінка після розлучення проживали в одній квартирі. Зі слів жінки, чоловік неодноразово вчиняв щодо неї фізичне насильство, намагався вигнати її з дому. 24 листопада 2019 року в нічний час,  чоловік повернувся додому,  схопив її за волосся та руку і потяг в іншу кімнату, де наніс ногами не менше п’яти ударів в лівий бік. Наступного дня жінку прооперували, у неї було зламано 3 ребра та наявний пневмоторакс.

У суді чоловік провину свою не визнав, повідомив, що не знає, де потерпіла отримала ушкодження. Попри це, за результатом дослідження зібраних доказів, суд дійшов висновку про його винуватість у скоєному.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений учасниками процесу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.