flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі за вбивство рідного брата

16 червня 2021, 10:40

7 років позбавлення волі за вбивство рідного брата

Недригайлівським районним судом заверешено розгляд кримінального провадження за обвинуваченням  громадянина З.В. у вбивстві рідного брата.

З.В. обвинувачувався у тому, що  25.02.2021 повернувшись додому з риболовлі застав свою матір та брата за розпиванням спиртних напоїв. Між братами виникла словесна сварка, у ході якої  З.В. на ґрунті невдоволення діями потерпілого, перебуваючи стані алкогольного сп’яніння, наніс ножем потерпілому один удар у грудну клітку в область серця, внаслідок чого потерпілий З.Р. помер на місці події.

Вироком Недригайлівського районного суду Сумської області від 14.06.2021 громадянина З.В. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині)  та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 7 (сім) років.  Ухвалюючи  вирок,  суд врахував думку потерпілої, матері загиблого, яка просила  призначити покарання сину не пов»язане з позбавленням волі  та щире каяття обвинуваченого та  активне спряння у розкритті злочину З.В.

 Вирок суду не набрав законої сили.